Sekcija za neuroznanost


Studentska sekcija za neuroznanost na Medicinskom fakultetu Sveucilišta u Zagrebu


Osnovana je 2006 godine. Sada se sekcija sastoji od 4 ogranka: Neuroznanost, Neurologiju, Neurokirurgiju i Psihijatriju, te je ovog trenutka najmnogobrojnija sekcija Medicinskog Fakulteta Sveucilišta u Zagrebu. Od svojeg osnutka osnovni cilj sekcije bila je dodatna edukacija studenata zaineteresiranih za navedena podrucja medicine.

Ukljucivanjem u rad sekcije studentu ce biti pružena mogucnost prisustvovanja na predavanjima najistaknutijih strucnjaka iz podrucja kako bazicnih tako i klinickih neuroznanosti, dodatna edukacija u prakticnim vještinama putam tecaja šivanja i vježbi iz neurološkog statusa, prisustvovanje u svakodnem radu psihijatrijskih, neurokiruških i psihijatrijskih odjela, prisustvovanje na neurokiruškim operacijama kao i raznim dijagnostickim neurološkim pretragama, sudjelovanje na studentskim Journal clubovima iz razlicitih neuroznanstvenih tema, posjeti raznim psihijatrijskim bolnicama, pisanje clanaka za znanstvene i popularne casopise, rad na znastvenim radovima i još mnogo toga. Tokom godina sekcija je postigla suradnju s slijedecim institucijama, bolnicama i udrugama: HIIM, HDN, MEF Zagreb, KBC Rebro, KB Dubrava, Bolnica za djecje bolesti Klaiceva, psihijatrijska bolnica Vrapce, Psihijatrijska bolnica za djecu i mladež, KB Sestre Milostrdnice, Medicinar, SENZOS i ostalima.

Sve što trebate napraviti kako bi se aktivno ukljucili u rad sekcije je slijediti upute koje pišu pod linkom Prijava. Za aktivno sudjelovanje u sekciji nije bitno koju ocjenu ste dobili iz predmeta u ciji ogranak se želite ukljuciti, štoviše nije bitno cak ni jeste li taj predmet odslušali. Isto tako ako niste student Medicinskog fakulteta, neka vam to ne bude prepreka - prikljucite nam se kako bi svi naucili nešto novo! Ovim vas putem sve pozivamo da se prikljucite radu Studentske sekcije za neuroznanost, da zajedno s nama naucite nešto novo, da upoznate nove ljude i dakako, da se zabavite uz neuroznanost. Svatko može biti clan naše sekcije, uz preduvjet da je student.

Aktivni clanovi imaju prednost za sve tecajeve, vježbe i radionice, te ce biti predloženi za clanstvo u Hrvatskom društvu za neuroznanost! Takoder, aktivni clanovi dobivaju iskaznice.

http://www.hiim.unizg.hr/index.php/studenti/studentska-sekcija-za-neuroznanosti

ssneuroznanost@gmail.com../../Content/images/sekcije_neuroznanost-1.png