Sekcija za komapartivnu psihologiju


Općenito


Od akademske godine 2013/2014 u okviru STUP-a pokrenuta je i Sekcija za komparativnu psihologiju, okuplja zainteresirane studente koji žele naučiti više.

Komparativna psihologija usporedo proučava ponašanje i psihički razvoj raznih životinjskih vrsta od najnižih organizama na dalje. Utemeljitelj komparativne psihologije (koja se još naziva i zoopsihologija) je Charles Darwin, koji je tvrdio da nema razlike u psihičkim procesima između ljudi i životinja. Iako danas znamo da to nije baš sasvim tako, ostaje točna tvrdnja da je istraživanje ponašanja životinja vrlo važan instrument kojim možemo pridonijeti razumijevanju i ljudskog ponašanja. Također, vrlo je važno i samo po sebi, zbog boljeg razumijevanja svekolikosti životinjskog svijeta.

Početkom ljetnog semestra akademske godine 2013/2014 pokreće se prvi veliki projekt u okviru Sekcije, a to je pokretanje našeg laboratorija na Prirodoslovno-Matematičkom Fakultetu.

U sklopu sekcije za komparativnu psihologiju studenti mogu provoditi svoja istraživanja u sklopuistraživačke sekcije.

Za više informacija o učlanjivanju, sastajanju ili ostalim informacija koje Vas zanimaju kontaktirajte nas na mail adresu grknezic@ffzg.hr.