Istraživačka sekcija


"Sve je to lijepo i krasno, ali kad pokušate te nacrte provesti u djelo onda padnete u blato. U blato empirije... Kako se iz toga iskoprcati? Ja stvarno ne znam...“
- prof. dr. sc. Damir Ljubotina

Kako Znanstveno-istraživačka sekcija funkcionira i kako se možete pridružiti?


Sekcija diše kako Psihozij diše, što znači da se većina istraživanja provodi u jednogodišnjim ciklusima. Početkom svake akademske godine imamo uvodni sastanak na kojem se iznose ideje o mogućim istraživanjima, na sljedećem sastanku se dijelimo u timove za svako od istraživanja i tada kreće pravi posao. Timovi rade samostalno, a svi članovi stoje svima drugima na raspolaganju. Sastanci Sekcije su svaka dva ili tri tjedna, ovisno o potrebi, a na njima timovi u kratko izvještavaju u kojoj su fazi istraživanja te ,ukoliko ima problema, nastojimo svi zajedno ponuditi rješenje. Na kraju, istraživanja se izlažu na Psihoziju, i svake godine Sekcija na Psihoziju sudjeluje sa sve većim brojem istraživanja.

Da biste se pridružili Sekciji samo pošaljite mailom motivacijsko pismo na josip.razumzg@gmail.com. Nakon rigorozne selekcije samo validiranim metodama, sigurnosne provjere od strane SOA-e i provjere Vaših MySpace profila sve prijave bit će odobrene.

Šalimo se za motivacijsko pismo. Umjesto njih primamo čekove...

Šalimo se i za MySpace. Naći ćemo vas na Google+ :)


Što je Znanstveno-istraživačka sekcija STUP-a?


Iza ovog vrlo ozbiljnog imena krije se skupina od pedesetak studenata koji su članovi STUP-a i koje povezuje ljubav prema psihološkim istraživanjima. Smišljamo nacrte istraživanja; gnjavimo profesore na odsjeku da nam budu mentori; pretražujemo baze radova u potrazi za istraživanjima koja su slična onome što smo si zacrtali; čitamo te radove (ponekad do kasnih noćnih sati); prikupljamo podatke - što može biti klasično papir-olovka prikupljanje, online istraživanje ili čak pravi "Bujasovski“ psihološki eksperiment s kontrolnim skupinama i rotacijama kako bi se izbjegao utjecaj sistematskih faktora; koristimo svu onu silu statističkih obrada koje nas uče tijekom preddiplomskog u obradi pravih podataka (znamo, niste mislili da će Vam taj t-test ikad u životu trebati, e pa hoće); i, na kraju, pomažemo si međusobno u svim prethodno opisanim dijelovima provedbe istraživanja. Ponekad, ali samo ponekad, znamo se i zabaviti radeći sve ovo :)