Online upitnici


Stres i partnerski odnosi


Istraživanje provodi Odsjek za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu u svrhu izrade diplomskog rada studentice Ivane Bahun, pod mentorstvom dr.sc.Aleksandre Huić. Cilj ovog istraživanja je provjera uloge koju stil suočavanja sa stresom ima u povezanosti između doživljenog vanjskog stresa i raznih aspekata partnerskog odnosa.

Kriteriji za sudjelovanje: 18 do 35 godina, barem 6 mjeseci u intimnoj vezi, ali da ne žive zajedno s partnerom/icom.

Link: https://www.surveymonkey.com/s/XCYWVDN

Istraživanje strategija prekida ljubavnih veza


Studentice psihologije Filozofskog fakulteta u Zagrebu provode istraživanje o strategijama prekida ljubavnih veza i u tu svrhu vas molimo za suradnju. Vaše nam je iskustvo i mišljenje dragocjeno i svojim biste nam sudjelovanjem pomogli u prikupljanju vrijednih podataka. Stoga Vas molimo da što iskrenije i spontanije odgovorite na pitanja.

Istraživanje je potpuno anonimno i povjerljivo. Podaci dobiveni u ovom istraživanju bit će strogo povjerljivi i čuvani te će se koristiti isključivo u istraživačke svrhe, te prikazani isključivo na grupnoj razini.

Razina stresa i/ili neugode u ovom istraživanju nije veća od one koju doživljavate u uobičajenim svakodnevnim situacijama. Sudjelovanje u ovom istraživanju je dobrovoljno i imate pravo bez ikakvih posljedica odustati od sudjelovanja ili se iz njega povući. Niste obavezni odgovoriti na sva pitanja, no lijepo vas molimo da to ipak učinite.

Ispunjavanje upitnika traje oko 15 minuta. Ako imate bilo kakvih pitanja ili sugestija, možete nam se obratiti na dpesord1@ffzg.hr. Unaprijed Vam zahvaljujemo na suradnji. Istraživanju možete pristupiti na sljedećem linku: bit.ly/1fIVv63

Istraživanje o zadovoljstvu studijem psihologije


Drage kolegice i kolege,

USPjeH u suradnji s lokalnim udrugama studenata psihologije, među kojima je i STUP, provodi istraživanje o zadovoljstvu studijem psihologije u Hrvatskoj.

Pozivamo vas da ispunite upitnik jer će vaše sudjelovanje doprinijeti identifikaciji ključnih prostora za poboljšanje kvalitete studiranja, odrediti domene zalaganja USPjeH-a u predstavljanju interesa studenata i omogućiti uvid u probleme s kojima se studenti psihologije susreću na razini Hrvatske.

Unaprijed Vam zahvaljujemo na suradnji!

Link za upitnik

Razlike u zadovoljstvu romantičnom vezom između parova koji su se upoznali uživo i onih koji su se upoznali virtualno


Cilj istraživanja je utvrditi razlikuju li se osobe koje su se upoznale virutalno i one koje su se upoznale uživo, u zadovoljstvu romantičnom vezom. Kako su danas tehnologija i internet sveprisutni u životima većine ljudi, vezano uz neke dnevne aktivnosti, obaveze, pa i uz privatan život, odlučili smo ispitati njihov utjecaj na romantične ljubavi. Molimo osobe koje su trenutno u romantičnoj vezi da ispune upitnik:

Link za upitink

Zahvaljujemo se svima na pomoći!
Ana Rendulić, Klara May Salluzzo, Daria Sfeci
Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu

Fenomen konflikta između roditelja i potomstva po pitanju izbora partnera


U sklopu projekta iz područja evolucijske psihologije provodimo istraživanje o fenomenu konflikta između roditelja i potomstva po pitanju izbora partnera. Budući da relevantnu populaciju za ovo istraživanje čine sudionici adolescentne i mlađe odrasle dobi, molimo Vas da odvojite petnaestak minuta i ispunite upitnik.

Upitnik se nalazi na poveznici: surveygizmo

Unaprijed Vam zahvaljujemo na suradnji i pomoći u provođenju istraživanja.

Meri Tadinac, Ivana Hromatko, Svjetlana Salkičević
Odsjek za psihologiju, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu