Novosti


Project management radionica

08/06/2017

Ovu akademsku godinu Klub studenata psihologije odlučio je završiti izletom u realni sektor, pa smo tako prošloga petka za sve svoje članove organizirali radionicu na temu project managementa. Tom prilikom ugostili smo gospodina Alana Budaka koji nam je, kao certificirani project manager i voditelj ureda project managementa u tvrtki TIS Grupa d.o.o., pokušao približiti to, za neke od nas velom tajne obavijeno, zanimanje. U sklopu radionice predavač nam je rasvijetlio što je to projekt te što je to točno project manager (a što on nije), koje su njegove obaveze i kako ih obavlja, koje su tehnike project managementa i  zašto ljude nipošto nije poželjno nazivati resursima (bar dok nam ne okrenu leđa). Kroz zabavne i poučne aktivnosti polaznici su dobili priliku okušati se kao project manageri, sponzori i eksperti u raznim fazama razvoja projekta. Gospodin Budak cijelo vrijeme je s polaznicima dijelio svoje vlastito bogato iskustvo u cilju stvaranja realnih situacija i navođenja polaznika na razvijanje dobrih, kreativnih i pragmatičnih rješenja koja će im jednoga dana koristiti u praksi. U opuštenoj, ali dinamičnoj atmosferi i uz vodstvo izvrsnog predavača psiholozi su tako u svoj spektar znanja dodali i osnove project managementa koje će im zasigurno, barem ako je suditi po pričama o zgodama i nezgodama s klijentima i kolegama našega predavača, biti korisne neovisno o branši u kojoj će se nekad u budućnosti zaposliti.

Autor: Domagoj Blažević

Iskustvo s razmjene studenata

07/06/2017

U petom mjesecu ove godine provela sam prekrasnih tjedan dana u Innsbrucku, glavnom gradu austrijske pokrajine Tirol na razmjeni studenata psihologije. Ovo iskustvo provelo me kroz put od spontanog prijavljivanja na razmjenu sve do novih prijateljstava za koje je ova razmjena bila samo početak. Iako sam tek na prvoj godini studija, za što sam u početku bila sigurna da će mi biti minus u motivacijskom pismu pri prijavi, bila sam primljena! Ovo me automatski poguralo naprijed, dokazalo da nas ništa ne treba ograničavati, a mentalni set brucoša je u sekundi bio obrisan.
                Na razmjeni je sudjelovalo tridesetak studenata psihologije, većinom iz Europe, ali i iz svijeta (SAD, Kanada, Izrael), a iz Hrvatske smo išli Mario, koji studira psihologiju u Zadru i ja. Potpuno bez očekivanja što nas čeka, bili smo spremni za avanturu usred Alpa. U tih tjedan dana boravka u Austriji svaki dan bio nam je potpuno ispunjen organiziranim izletima i aktivnostima, druženjem s istomišljenicima, razmjenom iskustava studiranja iste znanosti u različitim dijelovima svijeta, smijehom, zabavom, muzikom. Smještaj su nam osigurali studenti – hostovi tako da smo iskusili i taj dio studentskog života u stanu s cimerima, ali i imali 'svoju' osobu za sve savjete i pitanja. Organizatori, studneti iz Innsbrucka, odradili su odličan posao. Vodili su nas na izlet u adrenalinski park u Alpama (gdje sam se silom prilike uspješno riješila straha od visine :D), na planinarenje u Alpe, na srednjovjekovnu večeru u obližnji gradić, u park u okolici skijaške skakaonice, na tradicionalni bavarski doručak (koji se sastoji od bijelih kobasica, pereca, slatkog senfa (!) i neizostavne pive, naravno). Osim toga, organizirali su i 'running dinner', što je večera u tri slijeda, organizirana tako da se svaki slijed jede kod drugog domaćina, a svaku večer smo imali neku drugu aktivnost, npr. pub kviz, pub bez kviza :D, organizirano druženje svih studenata uz rijeku Inn uz muziku (kada zatopli u Innsbrucku su organizirane ovakve večeri jer ima jako puno studenata u gradu i vlada skroz festivalska atmosfera) ili smo išli van u jedan od njihovih klubova. Sudjelovali smo i na radionicama vezanim uz psihologiju, na kojima smo mogli izmijeniti znanja i iskustva, ali i čuti o radu i istraživanjima studenata izlagača. Uz to, bila su nam omogućena i dva predavanja profesora psihologije sa Sveučilišta u Innsbrucku.

                Ova razmjena mi je bila odlično iskustvo i ostavilo je samo pozitivna sjećanja. Osim samog osjećaja hrabrosti koji ovako nešto ostavi na osobu nakon što potpuno mora izaći iz svoje komfort zone, još sam uvijek preplavljena osjećajem ogromnog zadovoljstva, sreće i ljubavi koju su mi pružili svi ljudi koje sam tamo upoznala. Osim toga, u samo tjedan dana stekla sam toliko novih iskustava i znanja, imala sam mogućnost boravka u prekrasnom alpskom gradiću i druženja s izvandrednim ljudima što mi je samo dalo poticaj i motivaciju nastaviti ići prema naprijed!

Autorica: Dora Petrović

Produžene prijave za Psihozij

15/04/2016

Drage kolegice i kolege,

zbog velikog interesa odlučili smo produžiti prijave za sve sudionike Psihozija koji će se održati od 13. do 15.5.2016.

Zadnji rok za prijavu bit će 29.4.2016. Podsjećamo da je za sudjelovanje potrebno ispuniti obrazac za prijavu. 

Informacije o plenarnim predavanjima, radionicama i druženjima koja nas čekaju pratite na našoj Facebook stranici. Za prisustvovanje na radionicama obvezno je prijaviti se kao sudionik putem obrasca za prijavu.

Radujemo se vašem dolasku! :)